40 ting i garderoben: 10 outfits

 

Jeg er i gang med, at finde 40 ting i min garderobe, i anledning af min 40 års fødselsdag, som har været med til at skabe mig og min stil. I sidste indlæg i denne serie delte jeg 10 af mine sko (Læs her) og denne gang skal I se 10 af mine ynglings outfits.

 

Det har været noget svært for mig at vælge kun 10, for jeg har gennem tiden faktisk lavet mange outfit jeg er, eller har været meget glad for. Nogle af disse outfits har jeg ikke længere eller kan ikke passe mere, men de har betydet noget for mig og derfor skal de have en plads her.

 

Jeg er en af de der mennesker der elsker at lave et outfit og bruge mit tøj i de samme sammensætninger. Jeg elsker at have de outfits, som jeg bare ved altid spiller, sådan undgår jeg også tøjkriser.  Når jeg syr så et stykke tøj, så er det ofte med tanke på et bestemt outfit, eller med tanke på at lave noget der kan gøre det jeg har i skabet i forvejen til et fedt outfit. Hvis jeg måske har en ting i skabet, som jeg ikke bruger så meget, fordi det er en svær farve at matche eller andet - så må jeg jo sy noget som passer til. På den måde får jeg skabt nogle outfits, som jeg bare elsker og derved får brugt mere af min garderobe.

 

Jeg elsker at lave de her små "ensembler" i min garderobe. Jeg ser det lidt ligesom at indrette sit hjem; det der med at finde den der perfekte vase der giver dét hjørne lidt ekstra og derved får hele stuen til at spille. Sådan har jeg det også med outfit og garderoben i alt almindelighed. Nu sidder du måske og tænker at jeg må have vanvittig meget tøj, det har jeg måske, måske ikke. Lige nu har jeg faktisk ikke så meget "aktivt tøj", altså tøj jeg bruger – fordi jeg har taget lidt på de sidste par år (i ved, corona…). Dét, vægt, er noget af det værste ved at have en næsten 100% hjemmelavede garderobe. Ærgrelsen over ikke at kunne passe et stykke tøj længere er så meget større. Men altså, det er ved at være noget tid siden jeg sidst opgjorde min garderobe, men i efteråret 2020 havde jeg i min garderobe 9 nye ting, 9 vintage/genbrug ting og 52 stykker hjemmelavet tøj.

 

Ligesom at jeg "forpligtiger" mig til mine sko, så gør jeg det også til det tøj jeg syr – specielt hvis tøjet kommer med en historie, og det gør mit hjemmelavede tøj som oftest. Enten fordi jeg bruger meget tid på en detalje, at stoffet betyder noget særligt for mig eller at jeg har lavet det til en speciel event.

Nu når jeg sidder og skriver her så kan eg godt høre at jeg lægger rigtig meget værdi i det tøj jeg tager på min krop. Men jeg synes også at tøj, og det udtryk vi skaber med det, er vanvittig vigtigt – vores outfit og garderobe er små fortællinger om os selv. Det er den visuelle historie vi selv skriver om os selv, fra start til slut. Når jeg har syet et stykke tøj og skabt det her fantastiske outfit, så vil jeg gerne have lov til at “læse højt”, som jeg synes jeg gør, når jeg tager det på ud i verden. Det tøj jeg syr, synes jeg,  fortæller rigtig meget om hvem jeg er som menneske. Jeg er ikke typen der gemmer mig, jeg kan godt lidet både at blive set og hørt, det viser mit tøj måske også, men er der en ting det er, så er det ærligt - jeg vil gerne skabe glæde og jeg elsker at have det sjovt. Jeg er også dyb og seriøs, men mest af alt vil jeg gerne have det sjovt og få alt det ud af livet som jeg kan. Alt dét, synes jeg er at finde i mit tøj.

 

For mig er livet fuld af farver og det vil jeg gerne omgive mig med. Det er også derfor, at metervarerne hos House of Fabrics altid er farverige. De dage hvor alt er gråt, både i vejret og sindet, prøver jeg at give den fuld skral på farverne for at hive mig selv op, og oftest hjælper det. Det er det der virker for mig og mit tøj er en fantastisk hjælp. 

 

Her er 10 outfit der har eller gør mig rigtig glad. Historierne bag hvert enkelt fortæller jeg en anden dag, det kunne godt gå hen og blive langt!
Hvad er dit ynglings outfit og hvad i din garderobe gør dig glad? - tænk over det og put mere af det ind i din garderobe for du fortjener at være glad :)