40 ting i garderoben: 10 sko

 

Som i måske har regnet ud, fylder jeg snart 40 år. Vi har allerede gang i en personlig historie her på bloggen, hvor der udkommer en ny del hver uge (Læs: Del 1: Tanker om at fylde 40). For at lave "lidt lette læsning", tænkte vi, at det også kunne være sjovt med en lidt festlig føljeton. 40 er jo sådan et voksent og rundt tal, så det vil vi gerne fejre ved at udvælge 40 ting i min garderobe, som har været med til at gøre mig til den jeg er. I første del, vil jeg i dag vise jer 10 par sko.

 

Sko har for mig en meget stor betydning i min garderobe. Et er selvfølgelig, at de kan gøre et outfit helt perfekt - men for mig er de så maget mere. Mine sko er minder. De fortæller om livsbegivenheder, følelser, ferier, jeg kan mærke rytmerne fra en god fest i en sko og jeg kan huske hvert et køb. Hvis et par sko har gjort et stort indtryk på mig, på den ene eller anden måde, går jeg langt for at skaffe lige dén sko.

Lige siden jeg var barn, har sko med hel været en ting for mig. Jeg husker tydeligt de første sko der sagde “klik kilk” når jeg gik. Det var et par hvide Flamco sko, købt på Malta, da jeg var 10 år. Jeg kan stadig mærke den følelse jeg fik, da jeg fik dem på, for den følelse får jeg også i dag, 30 år senere, når jeg tager en helt særlig sko på. Måske var det her det hele startede?

Jeg er nok det man vil kalde en samler, jeg har sko som jeg aldrig, eller meget sjældent, bruger, men som jeg aldrig ville skille mig af med – simpelthen fordi de fortæller en historie og gemmer på så mange minder. Og jeg har langt flere sko, end dem jeg viser her! Men alligevel var jeg ikke i tvivl, det var disse 10 par sko jeg ville vise.

Jeg gemmer faktisk også et par af Mollys sko hvert år. Nogle er helt smadrede, men der er så mange af hendes skridt og liv, der er gået til i dem. De gemmer på så meget god leg og sjove dage. 

Jeg ved godt at det er lidt skørt, men for mig er sko noget ganske særligt. Her vil jeg dele et lille udvalg af mine sko og særlige minder. Jeg vil faktisk mene at man kan lære rigtig meget om mig gennem mine sko. Blandt disse sko er at finde mine brudesko, en hjemmesko, første køb efter en depression, sko fragtet langvejs fra, sko jeg har sukket efter i mange år og et par som Molly gjorde helt særlige for mig, selvom de slet ikke var i min kikkert. En uddybning må I få en anden gang, samt billederne af dem i “fuld figur”. Nu kan I kan jo gætte til en start!

 

Mange hilsner,

Nanna