Velkommen til HTDF's stil og garderoberejse

 

Glædelig 1. december! Og hjertelig velkommen til HTDF's jul 2022 og starten på vores garderoberejse.

 

I denne december har vi valgt at gøre det lidt anderledes end vi har de sidste par år. I 2020 lavede vi en sew-along adventskalender med No. 21 Casablanca på Instagram, den kan du finde her. Sidste år lavede vi også en adventskalender med fokus på No. 3 Kastrup, her tilføjede vi et ærme, en krave, en manchet og lavede den til en kjole.


I år har vi gjort det på en anderledes måde. Vores fokus denne  måned, stater i dag,  vil vi her  på  bloggen  tale  lidt  om det at  klæde  sig  på  til  fest, at  pynte  sig  og  give  los. Perfekt timing til årets julefrokoster og især nytårs aften - selvom vi synes, at du også burde gå all-out til hverdag!

 Der er  en  tendens til, at  vi giver den  ekstra  gas på pynten i denne  12. måned  af  året, meget mere end vi gør de resterende 11 måneder. På  en  måde  er det mere  legitimt  at  skrue  mere op for  volumen  til  julen  og  nytårs  fester.

 Det her med at klæde sig på til fester og de store begivenheder i livet, er noget der har optaget mig i mange år. Jeg synes det er  interessant  at se hvordan kvinder, når de skal giftes, for eksempel, går hele vejen og ikke går på kompromis.
Årets julefrokost eller nytårsfest kan I mange tilfælde også få noget a la dette frem i os.  Det som det får frem  i  os, kalder jeg "Garderobens Alter Ego" – den stil vi I hemmelighed drømmer om at  udtrykke, men som vi I hverdagen ikke tør udfolde.

“Garderobens Alter Ego er den stil vi I hemmelighed drømmer om at  udtrykke, men som vi I hverdagen ikke tør udfolde.”

 Der kan være mange årsager til at vi holder denne stil  nede, men ofte er årsagen, at vi ikke tør eller er bange for hvad andre tænker om os. Personligt har jeg selv været der. Min  Alter Ego-stil blev I den grad  udtrykt  da jeg blev gift. Min kjole, mit  hår, mine smykker var så langt fra den  stilmæssige  kvinde jeg var til hverdag og hvad der fyldte i min garderobe. I hverdagen var jeg  minimalistisk og grafisk. Et look der var valgt ud fra en præcedens  i  modebilledet  frem for et indre ønske. 


På min bryllupsdag var jeg i en silkekjole stærkt  inspireret  fra 30´ernes  ultra-feminine shiluet. Jeg havde bølger i håret og øreringe med et antikt  look. I bund og grund var jeg klædt som hende jeg gerne ville være  stilmæssigt, men  jeg turde ikke klæde mig på den måde i hverdagen.

Der gik ikke mange år efter mit bryllup, så “sprang jeg ud" som hende jeg gerne ville være i min stil. Jeg  begyndte at øve mig i, at sætte mit hår, tage rød læbestift på og gik på jagt andre steder end i modebladene  efter  inspiration. Jeg  blev bedre til at  omsætte alt det jeg synes var smukt til min stil og min garderobe. Og så stoppede jeg mine abonnementer på modebladene og stolede mere på mig selv og min mening til hvad der var smukt og mig.

 For mig var det 30'ernes  glamourøse  filmstjerner  og 40'ernes modige kvinder der var mit springbræt og min største inspiration. Siden jeg tog springet har jeg modificeret min stil mange gange. Fra i starten at være meget tro mod en bestemt stil eller tid som "jeg havde valgt", er jeg i dag meget mere sammensat og leger helt vild med mit udtryk. Men alt falder tilbage til den samme kerne, som fik mig til at “springe ud”. Det hele bunder i modige kvinder fra et andet årti og det vil altid være mit referencepunkt. Jeg kan selvfølgelig have perioder hvor jeg prøver noget andet, eller hvor jeg vil gå mere i bukser end i kjole, men det ender altid med at jeg vender tilbage til min kerne.

 For at vende tilbage til starten af dette indlæg og det som egentlig kommer til at ske: Så vil vi i december måned have fokus på festtøj. Vi har lavet 4 forskellige outfits og stile  som rummer en essens af  4 forskellige garderobetyper og deres udtryk og behov. Inden jeg fortæller jer mere, så husk blot at  der er ligeså mange stilarter og måder at klæde sig på,  som der er kvinder. Ingen er rigtige eller forkerte. Noget af det mest fantastiske ved mode og stil er; at der ikke er et facit.
Disse fire typer handler mere om de følelser og de ønsker man har til hvad tøjet får dig til at føle, ikke om du er en æble, pære eller noget helt tredje.

Disse fire typer, outfittene og  beskrivelserne af dem, håber jeg kan  inspirerer  dig, og måske få dig til at tænke over hvem du er inderst inde i din stil. Måske har du allerede fundet hjem i din stil og garderobe, måske er du på vej, eller måske mangler du bare et lille puf til at starte din garderoberejse. Jeg er næsten sikker på, at der er en af stilene der tiltaler dig mest. Og husk, at der ikke er noget facit. Dette er en buffet hvor du plukker det du bedst kan lide og hvad der giver værdi til dig.

De 4 kvinder har vi valgt at kalde; Grafisk Glamour, Casual Chic, Sensual Classic og Playful Elegance.

Hver onsdag de kommende 4 uger vil der udkomme endnu et blogpost som går i dybden med hver enkelt kvinde. Her vil vi snakke om accessoires, metervare, snitmønstre og meget mere. Så du måske kan få hjælp til at forstå dig og din stil.

Allerede nu kan du få et lille sneak peek på dem alle herunder - har du allerede nu en favorit?

Playful Elegance

Casual Chic

Grafisk Glamour

Sensual Classic

 

Jeg glæder mig til at være med til at klæde dig på denne december.

Glædelig første december, vi ses snart igen!

Mange julehilsner fra Nanna

 
Nanna Martinussen1 Comment